Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Muzeju nakts akcija “Radoši aktīvs” Alūksnes novada muzejos

13. maijā Muzeju nakts pasākumi Latvijas muzejos un citās sabiedriskajā vietās notiks jau 19. reizi. Šogad Muzeju naktij dota tēma “RADĪŠANA”, apvienojot gan jaunradi, atjaunotni un atjaunošanu – dzīves uzlabošanu un dažādu lietu atjautīgu pārveidošanu, gan prasmju iepazīšanu un apgūšanu. Tēma sasaucas ar Starptautiskās Muzeju dienas tematiku “Muzeji, ilgtspēja un labbūtība/Museums, Sustainability and Wellbeing”, kā arī ar 2023. gadu kā Eiropas prasmju gadu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Alūksnes novada muzejs ar struktūrvienībām Jaunlaicenes muižas muzejs “Malēnieša pasaule” un Viktora Ķirpa Ates muzejs “Vidzemes lauku sēta” vakara gaitā piedāvās plašu un daudzveidīgu aktivitāšu klāstu, kur katrs no apmeklētājiem varēs atrast sev aizraujošu un interesantu nodarbi.

Alūksnes novada muzejs darbosies ar moto: “RaDOT pērles, kas peld laika viļņos un saudzīgi nes savu dārgo rotu no paaudzes uz paaudzi”.

Vakara programmā:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

17:00 – 21:00 “Parka detektīvs” – izzinošā pastaiga pa Alūksnes Muižas parku, risinot dažādus uzdevumus un iepazīstot parka pērles – dabas, mākslas un arhitektūras vērtības.

17:00 – 19:00 “Ziemeļu upespērlene gadsimtu līkločos. Upes un jūras pērles” – pērļu rotu meistarklase pieredzējuša eksperta Ervīna Butkeviča vadībā. Dalības maksa 20,00 EUR (ar iepriekšēju pieteikšanos pa tālruni. 29454417).

18:00 – 19:00 Tautas lietišķās mākslas studijas “Kalme” izstādes atklāšana sezonas izstāžu zālē “Tornītis”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

21:00 – 22:00 Kamermūzikas koncerts “Mūzikas pērles atskaņo flīģelis”, muzicē Inita Lemba.

19:00 – 24:00 Pērļu medības mūzikas salonos un multimediālā projekcijā “Helēnas dziedājums”, ekspozīcijās “Laikmetu mielasts”, “Livonijas ordeņa pils Alūksnē (Marienburgā). Zemē apraktā sāls”, “Fītinghofu zelta dzīsla Alūksnē” un “Leo Kokle. Mākslinieka istaba”, izstādēs “Ojārs & Silvija”, “Alūksnes aptiekas” un “No trimdas Latvijā – Austras Lindes 120 tautu meitu miniatūras”.

Adrese: Pils iela 74, Alūksne.

Jaunlaicenes muižas muzejs Malēnieša pasaule” apspēlēs “Radīt prieku no nekā! Malēnietis uz zemes kā radītājs, rādītājs, raidītājs”.

Vakara programmā:

19:00 – 24:00 Muzeja apmeklējums ar jaunās izstādes “Malēnija pasakās un teikās” un atjaunotās izstādes “Novadnieku galerija” apskati.

19:00-23:00 Novadnieku, kas kļuvuši pazīstami Latvijā un pasaulē, iepazīšana un viņu pārstāvēto nozaru un zinātņu izspēlēšana dažādos uzdevumos, radošajās darbnīcās un citās aktivitātēs, izbaudot radītprieku, vingrinot ķermeni, balsi un prātu, kalpojot Melpomenei, lūkojoties debesīs, taisot “gaisa pilis”, provējot “zālītes” un mācoties malēniešu valodu.

Adrese: “Dravnieki”, Jaunlaicenes pagasts, Alūksnes novads.

Viktora Ķirpa Ates muzejs “Vidzemes lauku sēta” apliecinās “Radošums ir lipīgs. Padod tālāk.” Alberts Einšteins

Vakara programmā:

19:00 – 19:30 Tekstilmākslinieces un mākslas pedagoģes Zanes Šumeiko izstādes “Senču upes” atklāšana ēkā “Laidars”, piedalās Jaungulbenes tautas nama folkgrupa “Dadzes”.

19:00 – 21:00 Spēles – Domino, “Desas” un Jenga – brīvā dabā.

19:30 – 22:00 Foto orientēšanās lauku sētā. Mākslinieču Rudītes Liepiņas un Daigas Kaufmanes radošās darbnīcas.

21:00 – 22:30 Tekstilmākslinieces Zanes Šumeiko eksperimentālās brīvgaitas mašīnizšūšanas meistarklase.

19:00 – 24:00 Atvērto durvju diena krātuvē. Ekspozīcijas “Vidzemes lauku sēta” un “Kalncempju vēstures lappuses” apskate.

Adrese: “Ates dzirnavas”, Annas pagasts, Alūksnes novads

“Aicinām vakara gaitā apceļot visus trīs muzejus un piedalīties akcijā “Radoši aktīvs”. Aizpildot ceļojuma karti, kuru varēs saņemt ikvienā no muzejiem un nodot pēdējā apmeklējuma vietā, dalībniekiem būs iespēja izlozes kārtā tikt pie balvām – RADĪTS Alūksnes novadā,” aicina Alūksnes novada muzeja Izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem vadītāja Jolanta Baldiņa.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.