Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

100. gadskārtā atceras novadnieci Skaidrīti Kaldupi

Pieminot novadnieces rakstnieces Skaidrītes Kaldupes 100. gadskārtu, viņas dzimšanas dienā, 24. februārī Annas kultūras namā notika pasākums “Vien mirdzums paliek aizritošā laika pēdās…”, pulcējot viņas vārda mākslas un personības cienītājus no Annas, Mārkalnes un Alsviķu pagastiem, un Alūksnes.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Par rakstnieces personību un atstāto literāro mantojumu stāstīja Annas bibliotēkas vadītāja – kultūras darba organizatore Ina Balaņuka. Pasākuma dalībniekiem bija iespēja noskatīties prezentācijas, kas atsauca atmiņā dzejniecei veltīto atceres pasākumu 2014. gadā viņas tēva mājās “Rūnēni” un piemiņas akmens atklāšanu Alūksnes Lielajos kapos dzejnieces atdusas vietā. Skanēja Skaidrītes Kaldupes balss ieraksti ar pašas dzejnieces ierunātajiem dzejoļiem, ļaujot sajust viņas elpas un roku pieskārienus un saprast, cik nozīmīgu literāro devumu rakstniece mums atstājusi.

Atmiņās par savu kādreizējo skolotāju Alūksnes vidusskolā dalījās vēsturnieks Jānis Līcis. Dziesmas, ko ar S. Kaldupes dzeju radījuši Armands Birkens, Vilnis Punka, Aleksandrs Kublinskis, Dace Robule, Andris Eniņš, izpildīja Mārkalnes senioru vokālais ansamblis “Akava” (vadītāja Leonora Dambīte).

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.