Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Alūksnietes Brigitas Skaistkalnes 'Ķēķa stāsti": Saldumiņi nesteidzīgiem ziemas vakariem pie tējas


Ābolu cepumiņi

Ja pie karstas tējas vai kafijas krūzes vēlamies panašķēties ar gardiem cepumiņiem, tos varam pagatavot paši. Mīkstu sviestu liku bļodā, pievienoju olas, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un putoju, līdz cukurs izšķīdis. Pievienoju kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus un samaisīju. Visbeidzot piejaucu nomizotus un nelielos kubiņos sagrieztus ābolus.

Ar ēdamkaroti liku mīklas piciņas uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, viegli saplacināju tos, lai veidojas cepumiņi. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī minūtes 20, līdz tie zeltaini. Atdzesētus pārkaisīju ar pūdercukuru.

Sastāvdaļas
• 120 gramu sviesta,
• 8 ēdamkarotes cukura,
• vaniļas cukurs garšai,
• 2 olas,
• šķipsniņa sāls,
• 300 gramu miltu,
• 3 – 4 āboli,
• 2 tējkarotes cepamā pulvera.


-----------------------------------------------------


Saldās kakao gliemežvāciņu  un riekstu bumbiņas
Kārbiņā vēl bija atlicis neizlietots vārītais iebiezinātais piens ar cukuru, tādēļ to izmantoju šāda salda našķa pagatavošanai.
Valriekstus sadrupināju. Saldās brūnās pārslas iebēru bļodā un piemaisīju riekstus, pievienoju iebiezināto pienu un uzmanīgi samaisīju. No masas veidoju “spurainas” bumbiņas, liku uz šķīvja un ievietoju ledusskapī uz vairākām stundām. Pēc tam pārkaisīju pūdercukuru.


Sastāvdaļas
• 180 gramu vārītā iebiezinātā piena ar cukuru,
• 90 gramu sauso kakao brokastu “Gliemežvāciņi”,
• nepilna pusglāze valriekstu kodolu,
• pūdercukurs.



Izklaide