Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Zāļu lieltirgotavu realizācija jūlijā Latvijā samazinājusies par 1,3%

Foto: Pixabay

Zāļu lieltirgotavas šogad jūlijā Latvijā realizējušas zāles 31,56 miljonu eiro apmērā ar pievienotās vērtības nodokli (PVN), kas ir par 1,3% mazāk nekā 2019.gada attiecīgajā periodā, liecina Zāļu valsts aģentūras dati.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi – jūniju – zāļu realizācijas apmērs pieaudzis par 1,4%.

2020.gada jūlijā zāļu lieltirgotavas Latvijā realizējušas kopumā 3,58 miljonus medikamentu iepakojumu.

Zāļu valsts aģentūras dati arī liecina, ka vispārēja tipa aptiekām jūlijā pārdoti 3,26 miljoni medikamentu iepakojumu 27,19 miljonu eiro vērtībā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ārpus Latvijas jūlijā pārdots 494 dažāda nosaukuma Latvijas Zāļu reģistra medikamenti par 14,28 miljoniem eiro, kas ir par 10,3% mazāk nekā jūnijā, tostarp 249 kompensējamo zāļu saraksta medikamenti.

Vidējā lieltirgotavas realizācijas cena par vienu zāļu iepakojumu jūlijā bija 8,82 eiro, savukārt mediānas cena bija 5,05 eiro bez PVN, tostarp Latvijas Zāļu reģistrā iekļautām zālēm – 4,96 eiro, bet nereģistrētām zālēm – 13,33 eiro.

Zāļu ražotāji un to pārstāvji jūlijā zāļu cenu pieaugumu deklarējuši 40 zālēm, bet cenas samazinājums deklarēts 91 zālei. Par iemeslu cenu pieaugumam reģistrācijas apliecību īpašnieki galvenokārt minējuši iepirkuma cenas paaugstinājumu no ražotāja puses un izejmateriālu cenas sadārdzināšanos. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Dati apkopoti no 88 licencētām zāļu lieltirgotavām, kas darbojās Latvijā.

Aprēķinos par zāļu patēriņu Latvijā nav ņemti vērā dati par zāļu pārdošanas apmēriem no vienas zāļu lieltirgotavas uz citu zāļu lieltirgotavu.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.