Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Reirs: Situācija valsts budžetā ir laba

Foto: Unsplash

Situācija valsts budžetā šobrīd ir laba, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” pauda finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Ja vērtējam pirmā pusgada un jūlija datus, tad ir situācija budžetā ir laba. Ieņēmumi ir par teju 6% lielāki nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā un par 1,7% apsteidz plānotos budžeta ieņēmumus,” teica Reirs, piebilstot, ka šogad pirmie trīs mēneši bija slikti, kad budžetā bija iztrūkums.

Ministrs arī pauda, ka, ņemot vērā vakcinēto iedzīvotāju īpatsvaru, jauna Covid-19 uzliesmojuma gadījumā Latvijas ekonomika netiks vērta ciet. “Jau 47% no pilngadīgajiem Latvijas iedzīvotājiem ir vakcinējušies. Domāju, ka tas ir pamats tam, ka mēs nevērsim ciet ekonomiku, un tikai viskritiskākajā situācijā to darīsim,” teica Reirs.

Pēc Valsts kases informācijas, 2021.gadā valsts budžeta ieņēmumi plānoti kopumā 9,629 miljardu eiro apmērā, savukārt šogad septiņos mēnešos valsts budžetā ieņēmumi veidoja 6,08 miljardus eiro. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tostarp nodokļu ieņēmumi šogad valsts budžetā paredzēti kopumā 4,928 miljardu eiro apmērā, bet septiņos mēnešos nodokļos iekasēti 3,07 miljardi eiro.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.