Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

NVA direktore: Līdz šī gada beigām reģistrētā bezdarba līmenis varētu pieaugt līdz 9%

Līdz šī gada beigām reģistrētā bezdarba līmenis varētu pieaugt līdz 9%, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” sacīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Simsone stāstīja, ka patlaban reģistrētā bezdarba līmenis ir 7,6% jeb ap 69 000 iedzīvotāji patlaban aktīvi meklē darbu.

Arī šīs krīzes radītās izmaiņas, kad lielākais bezdarba pieaugums bija novērojams Rīgā un Pierīgā, nav mainījis kopējo ainu, un Latgales reģions joprojām saglabājas ar visaugstāko reģistrēto bezdarba līmeni, viņa stāstīja.

NVA direktore skaidroja, ka rudenī un ziemā tradicionāli reģistrētā bezdarba līmenis pieaug, arī ne krīzes apstākļos, un arī šogad tas tiek sagaidīts. “Jautājums ir pat to, cik lielā apjomā. Vai šīs krīzes radītās sekas ļoti spēcīgi ietekmēs arī reģistrētā bezdarba līmeni,” viņa atzina.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vaicāta, ar kādu bezdarba līmeni NVA ir gatava tikt galā, operējot ar esošajiem cilvēkresursiem, Simsone teica, ka ir grūti sniegt komentāru šādā griezumā, tomēr īstermiņa prognozes liecina un tam notiek gatavošanās, ka līdz šī gada beigām reģistrētā bezdarba līmenis varētu pieaugt līdz 9%. “Un tas ir arī apjoms, ko mēs spējam akumulēt,” viņa uzsvēra.

NVA direktore atzina, ka tirdzniecība ir viena no nozarēm, kur patlaban ir vislielākais darbaspēka pieprasījums, bet tajā arī ir vislielākā darbaspēka kustība. Tomēr darbiniekus ļoti aktīvi meklē arī būvniecības sektorā, transporta pārvadājumu nozarē, IT un finanšu sektorā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.