Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Gulbenē būs seminārs par pārdomātu enerģijas patēriņu

6. oktobrī Gulbenē notiks pirmais “Smart Living” darbseminārs, dodot startu sabiedrības informēšanas kampaņai par pārdomātu enerģijas patēriņu. Vairāki nozares eksperti kopā ar Vidzemes plānošanas reģionu vērsīs uzmanību uz efektīvu elektroenerģijas patēriņu mājsaimniecībās. Seminārā aicina piedalīties privātmāju un daudzdzīvokļu ēku iedzīvotājus gan no Gulbenes novada, gan citiem novadiem. Dalība jāpiesaka līdz 2.oktobrim.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Iestājoties tumšajam laikam un iedzīvotājiem vairāk uzturoties iekštelpās, elektroenerģijas patēriņš var būtiski pieaugt mājsaimniecībās. Kopā ar Gulbenes novada pašvaldību, Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteri, Patērētāju tiesību aizsardzības centru un SIA Enefit ekspertiem Vidzemes plānošanas reģions veicinās diskusiju par enerģijas patēriņa paradumiem un to ietekmi uz elektroenerģijas izmaksām, apgaismojuma veidiem un energoefektivitātes marķējuma nozīmi, iegādājoties elektroierīces. Savukārt Gulbenes novada pašvaldība atklās savu pieredzi, uzstādot saules paneļus elektroenerģijas ražošanai, un darbsemināra noslēgumā iedzīvotāji tiks aicināti piedalīties energoefektivitātes viktorīnā, sveicot zinošākos dalībniekus.

Nākamo trīs gadu laikā gan Latvijā, gan Igaunijā notiks plaša sabiedrības informēšanas kampaņa, kuras galvenais uzdevums būs veicināt sabiedrības izpratni par videi draudzīgu dzīvesveidu un pārdomātu enerģijas patēriņu, uzsverot arī atjaunojamo energoresursu izmantošanu. Līdzīgi darbsemināri par elektroenerģiju, siltumapgādi, ventilāciju, ēku siltināšanu, pāreju uz atjaunojamiem energoresursiem un citiem tematiem notiks arī Valmierā, Valkā, Madonā, Alūksnē, Cēsīs, Jūrmalā, Liepājā, Ventspilī, Kuldīgā un Saldū. Šo gadu laikā tiks izstrādāts interaktīvs rīks – virtuālā māja, kas ļaus atraktīvā veidā izvērtēt ēkā notiekošos enerģijas procesus. Pasākumos piedalīties aicināti arī citu pilsētu un novadu mājsaimniecības un nekustamo īpašumu apsaimniekotāji.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.