Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Augļu un ogu pārstrādātāja “Very Berry” apgrozījums pērn samazinājies par 19,3%

Augļu un ogu pārstrādātājs SIA “Very Berry” apgrozījums pērn bija 711 357 eiro, kas ir par 19,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa no 3740 eiro 2018.gadā pieaugusi līdz 65 860 eiro pērn, liecina informācija “Firmas.lv”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Foto: no arhīva

Kā norāda uzņēmuma vadība, pērn “Very Berry” nodarbojās ar lielogu dzērveņu, aveņu, zemeņu un krūmmelleņu audzēšanu, ogu realizāciju un pārstrādi, kā arī kūdras ieguvi un realizāciju, sniedzot ātrsaldēšanas, uzglabāšanas, loģistikas, pakošanas, pildīšanas un citus pakalpojumus.

Vadības ziņojumā uzsvērts, ka biznesa izdzīvošanai un attīstībai uzņēmuma vadība ieguldīja daudz darba, lai pilnveidotu tehnoloģiskos procesus. Ticis īstenots Lauku atbalsta dienesta (LAD) projekts, iegādātas jaunas iekārtas, kas uzlaboja ražošanas produktivitāti, tāpat veikta sortimenta paplašināšanu, izstrādājot jaunus produktus, tostarp uz sulu un ārstniecības augu bāzes. Tikuši paplašināti mārketinga pasākumi un piesaistīta merčendaizinga firma, kas veic noteiktas darbības tirdzniecības vietās un uzņēmuma produkcijas izvietošanu atbilstoši veikalu standartiem. “Very Berry” piedalījās lielākajā pasaules pārtikas industrijas izstāde “Anuga”, kas notika Vācijā, Ķelnē.

Vadība atgādina, ka 2019.gadā krūmmellenēm esot bijusi laba raža un ļoti daudz novākto melleņu ticis sasaldēts tālākai sulas ražošanai. Pretēji noticis ar dzērvenēm, kuru ražai arī esot bijis jābūt labai, tomēr septembra vidū, tieši pirms ogu novākšanas, uznākusi spēcīga krusa, kas nopostīja 70% no ražas, tādēļ pērn sulu ražošanai nācies iepirkt lielu daudzumu ogu. Kompānijas vadība piebilst, ka 2019.gadā pieaudzis sniegto pakalpojumu apjoms gan saldēšanas, gan sulu spiešanas un pildīšanas jomā Igaunijas klientiem, daudz resursu patērēts salnu aizsardzībai krūmmellenēm un dzervenēm, kā arī lauku ielabošanā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Uzņēmuma vadības ziņojumā akcentēts, ka pagājušajā gadā turpinājusies produkcijas piegāde uz lielveikalu tīkla “Rimi” veikaliem Igaunijā, Lietuvā, kā arī “ICA” veikaliem Zviedrijā, kas norit ar LPKS “Baltijas ogu kompānija” starpniecību, tādēļ bilancē daļa eksporta netiekot izdalīta. Tāpat veiksmīgi tiekot turpināts eksports arī uz ASV, Beļģiju, Spāniju, Vāciju.

Uzņēmumu 2019.gadā apmeklēja “Michelin” pavāru delegācija no Nīderlandes ar mērķi degustēt kompānijas produktus un tos ieviest restorānu ēdienkartēs. Jaunu pircēju piesaistīšana veicinājusi biznesa attīstību. Ziņojumā sacīts arī, ka “Very Berry” iesaistās dažādās lauksaimniecības atbalsta programmās, sadarbojas ar līdzīga profila uzņēmumiem Latvijā un ārvalstīs, kā arī esot kā mācību bāze un konsultatīvais centrs zemniekiem un citiem interesentiem. Ražas novākšanas laikā firma piesaistīja papildus sezonas darbaspēku, uzņēmums mērķtiecīgi strādājot ar debitoriem.

Nākotnē “Very Berry” vadība paredz pārstrādes produktu sekmīgu virzīšanu Latvijas un ārzemju tirgos, pievēršot lielāku uzmanību Baltijas un Skandināvijas tirgiem. Turpināsies ražošanas efektivitātes uzlabošana un ieviests kvalitātes standarts “FSSC22000”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Par 2019.gadā gūto peļņas sadali tiks lemts atsevišķi.

Informācija “Firmas.lv” liecina, ka 2018.gadā “Very Berry” strādāja ar 881 217 eiro apgrozījumu un peļņu 3740 eiro apmērā. “Very Berry” dibināta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 128 058 eiro. Uzņēmums pieder Gundegai Sauškinai (65%) un Sergejam Sauškinam (35%).

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.