Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Atbalsta astoņus projektus

Foto: Unsplash

Noslēdzies Alūksnes un Apes novada fonda un biedrības “Daibes ilgtspējas centrs” organizētais 16. projektu konkurss “Atbalsts iedzīvotāju iniciatīvām”. No 22 iesniegtajiem projektiem finansējumu saņems astoņas ieceres par kopējo summu 5000 eiro.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vislielāko vērtētāju atbalstu saņēma biedrības “Jauniešu centrs “Jaunanna”” un Jaunannas un Kalcempju iedzīvotāju grupu kopprojekts “Par ziediem un tauriņiem sniegā”. Projekts paredz iesaistīt minēto pagastu seniorus kopīgās nodarbēs, tā mazinot sociālo atstumtību. Paredzēta sadziedāšanās, Ziemassvētku floristikas darbnīca, mākslas un deju stundas, seniorus apmācīs strādāt ar viedtālruni, notiks senioru dārza svētki ar Brīvbodi un fotosesiju.

Taps velotrase

Otru augstāko vērtējumu saņēma biedrība “Vilkmuiža 2011” no Bilskas pagasta, kas varēs izveidot atpūtas vietu upes krastā iepretim Mēru muižai un pilnveidot blakus esošo riteņbraukšanas trasi projektā “Mēru pumtrack”. Taps pumptrack velotrase ar nelieliem kalniņiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Biedrība “Jaunieši Alūksnes novadam” projektā ““Vides spēles” – mācies caur rotaļām!” izveidos vides spēles pirmsskolas vecuma bērniem pirmsskolas izglītības iestādē “Sprīdītis”. “Sprīdītī” cita projekta ietvaros, ko iesniedza 3. grupas vecāki, taps āra klase.

Biedrības “Ilzenes attīstībai” projektā “Ilzenes apdzīvotās viensētas četros gadalaikos” veidos foto materiālu par Ilzenes pagasta apdzīvotajām viensētām četros gadalaikos un dokumentēs māju īpašnieku atmiņas. Apkopoto informāciju varēs apskatīt izstādē un foto grāmatā, kas būs gan drukātā, gan digitālā formātā.

Iekārtos atpūtas vietu

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Alūksnes invalīdu biedrība projektā “Tik pat kā “Riču Raču”” iegādāsies ne tikai galda spēli “Riču Raču”, bet arī šahu, dambreti, novusa galdu ar inventāru, “Uno”, spēļu kārtis, “Scrabble”, ko izmantos gan iknedēļas spēlēšanai, kā arī organizēs spēļu turnīru starp Alūksnes, Balvu, Gulbenes un Medņevas invalīdu biedrībām.

Biedrība “Piegauja” Virešu pagastā labiekārtos atpūtas vietu Vizlas dabas takā pie unikālā arkveida tilta, Paredzēts uzstādīt koka solus un galdus.

Latviešu – igauņu kultūras biedrība “Stīga – Keel” un domu biedru grupa “Novadpētnieki” Veclaicenē organizēs ekspedīciju pa citādo Veclaiceni. Apzinās Veclaicenes pagasta vēsturiskās robežas, apkopos stāstu video materiālā nākamajām paaudzēm. Projekta ietvaros sakops Veclaicenes pareizticīgo draudzes kapsētu.

Idejas jāizklāsta saprotāmak

Projektu pieteikumus vērtēja žūrija, kurā bija biedrības “Daibes ilgtspējas centrs” pārstāvji, ziedotāji, kuri ziedojuši 16. projektu konkursam, fonda pārstāvis, pašvaldību pārstāvji un uzņēmēji. “Ziedojumus projektu konkursam piecu tūkstošu apmērā piesaistījām divarpus gadu laikā. Tā ir ziedotāju nauda un pret to jāizturas rūpīgi. Būtu gribējies, lai daži projektu iesniedzēji savu ideju izklāstītu skaidrāk, nevis aizpildītu aili, jo tā ir prasīts. Idejas ir labas, bet saprotami jāuzraksta. Vienlaikus jāsaprot, ka projekta pieteikumus lasa ziedotāji no Cēsīm, Rīgas, Amerikas. Šie cilvēki nepārzina kopienu, nepazīst iestādes, kas iesniedz projektus,” teic fonda valdes priekšsēdētāja Dzintra Zvejniece. Viņa ir priecīga, ka projektu pieteikumi saņemti gan no Alūksnes, gan Smiltenes novada. “Projektu konkursu organizējām 16. reizi, bet Smiltenes novada teritorijai šis bija pirmais. Paldies, ka uzticējās fondam,” saka Dz. Zvejniece.

Parakstīs līgumus

Svinīgā līgumu parakstīšana notiks 15. oktobrī no pulksten 13.00 līdz 15.00 Alūksnes novada Sabiedrības centrā.

Alūksnes un Apes novada fonds aicina ziedot nākamajam 17. projektu konkursam, kad arī atbalstu varēs saņemt dažādas iedzīvotāju iniciatīvas.

Atbalstītā projekta nosaukumsSumma eiro
Ilzenes apdzīvotās vietas četros gadalaikos719,17
Videi draudzīgas atpūtas vietas ierīkošana400,00
“Videsspēles’’ – mācies caur rotaļām!800,00
Atbalstīt āra klases izveidi Alūksnes PII “Sprīdītis” pagalmā386,00
Par ziediem un taureņiem sniegā708,43
Ekspedīcija pa citādu Veclaiceni799,00
Tikpat kā “Riču Raču”391,00
Mēru pump track796,40
Kopā5000,00

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.