Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Arī Alūksnes skolās īstenos ventilācijas un gaisa apmaiņas sistēmu modernizācijas projektu

Foto: Agita Bērziņa/ attēlam ilustratīva nozīme

Ministru kabinets trešdien atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rosinājumu līdz rudenim 16 pašvaldību 23 skolās par 6,7 miljoniem eiro īstenot ventilācijas un gaisa apmaiņas sistēmu modernizācijas projektus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā norādīts IZM noteikumu projektā par augstas gatavības pašvaldību investīciju projektu pieteikšanas, izskatīšanas un finansēšanas kārtību, no kopējās summas valsts budžeta finansējums gan šogad, gan nākamgad paredzēts līdz 5,3 miljoniem eiro. 

Investīciju projektu pieteikumus pašvaldības varēja iesniegt līdz šī gada 7.jūnijam. Kopumā saņemti 16 pieteikumi no Rīgas, Ādažu, Ventspils, Kuldīgas, Saldus, Skrundas, Auces, Valmieras, Kocēnu, Smiltenes, Cēsu, Raunas, Gulbenes, Alūksnes, Preiļu un Rugāju pašvaldībām 23 skolu ventilācijas un gaisa apmaiņas sistēmu modernizācijas projektiem.

Pašvaldības līdz šī gada 16.jūlijam slēgs vienošanos ar Valsts reģionālās attīstības aģentūru par projektu īstenošanu. Atbalstītie investīciju projekti ir jāsāk ne vēlāk kā šī gada 1.augustā un jāīsteno līdz 2022.gada beigām.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pašvaldības varēja pieteikt augstas gatavības ventilācijas un gaisa apmaiņas sistēmu būvniecības vai ierīkošanas projektus valsts budžeta finansējumam 7,2 miljonu eiro vērtībā. Pieteikto projektu apjoms veido 5,3 miljonus eiro valsts budžeta finansējuma.

Starpību, kas ir teju divi miljoni eiro, ieguldīs CO2 gaisa kvalitātes mērījumu iekārtu iegādē skolām, lai katrā klasē varētu nodrošināt vismaz ierīci gaisa kvalitātes kontroli. Ierīces plāno izmantot arī pēc Covid-19 pandēmijas.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.