Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Recepte: Biezpiena mīklas plātsmaize ar plūmēm

4 olas, 300 gramu cukura, 500 gramu biezpiena, 200 gramu sviesta vai margarīna, 1 tējkarote sodas, 2 glāzes miltu, apmēram 800 gramu plūmju, vaniļas cukurs, kanēlis garšai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šoreiz biju iegādājusies plūmes un tikai tad meklēju ideju, kādu kārumu no tām izcept. Izvēlējos biezpiena mīklas pamatni. Ja vēlēsimies šim nolūkam izlietot ābolu ražu, arī tad šī recepte noderēs, tāpat no šīs mīklas pavasarī varam cept arī rabarberu maizīti.

Plūmes labi nomazgāju, apsusināju, pārgriezu uz pusēm, izņēmu kauliņus, bet pusītes sagriezu daiviņās. Cukuru, atstājot kādas piecas ēdamkarotes pārkaisīšanai, saputoju ar olām, pievienojot arī vaniļas cukuru garšai. Pēc tam piemaisīju biezpienu un sodu, tad pievienoju izsijātus miltus un izkausētu sviestu. Visu rūpīgi samaisīju.

Taisnstūra veidni (man bija 30 x 25 cm lieluma, taču, ja vēlamies plānāku mīklas kārtu, plātsmaizes cepšanai varam ņemt vēl lielāka izmēra veidni) izklāju ar cepamo papīru un izlīdzināju tajā mīklu. Uz tās, mazliet piespiežot, izkārtoju plūmju daiviņas, ko, savukārt, pārkaisīju ar atlikušo cukuru un kanēli. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz 45 minūtes, ilgums atkarīgs no mīklas biezuma. Pilnībā atdzisušu gardumu jau varēju griezt gabaliņos.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.