Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

2022. gada budžets – sporta zīmē

Kompromisa budžets sporta zīmē, tā Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers raksturo 2022. gada budžetu, ko otrdien pieņēma ārkārtas domes sēdē, bet pirms tam prezentēja apvienotajā komiteju sēdē. 2022. gada budžeta prioritāte ir Izglītības un sporta centra būvniecība Alūksnē.

“Jau pagājušajā gada vidū skaidri zinājām, ka vajadzēs līdzfinansējumu Izglītības un sporta centra būvniecībai. Valsts dotācija ir trīs miljoni eiro, bet lai izpildītu noteikumus, pašvaldībai jāiesaistās ar 15 % finansējuma. Pie tam papildus jārod finansējums sporta inventāram. Protams, gribētos, lai budžets būtu lielāks, varētu apmierinātu visu intereses. Iestāžu pieprasījumi bija vairāk nekā miljons eiro apmērā. Kur ņemt naudu? Var atsevišķas pozīcijas pārbīdīt, bet tas nozīmētu vienam noņemt par labu citam. Liekas naudas, ko dalīt, nav, tomēr arī šogad izdosies izdarīt daudz laba,” norādīja Dz. Adlers.

Kā piemērus viņš minēja 150 000 eiro ieplānošanu budžetā tehniskās dokumentācijas izstrādei, tostarp, daudzdzīvokļu un sociālo dzīvokļu mājas būvniecībai, ko pašvaldība izvirzījusi kā svarīgu prioritāti. 120 000 eiro atvēlēti pirmsskolas izglītības iestādēm, 240 000 eiro dažādu projektu līdzfinansēšanai, piemēram, augstas gatavības projektiem. Vairāk nekā 160 000 eiro paredzēti algu fonda palielināšanai.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Aluksniesiem.lv abonementu:

"Alūksniešiem.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības "Malienas Ziņas" saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus Alūksnes un Apes novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Aluksniesiem.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Aluksniesiem.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.