Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+2° C, vējš 3.06 m/s, D-DA vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Ogas un augļi zāļu tējas želejā

Sastāvs:

• 1 citrons, zemenes,

• mellenes,

• avenes,

• persiki,

• mango – pēc izvēles,

• saišķītis piparmētru,

• svaigs timiāns,

• 2 – 3 ēdamkarotes želatīna,

• 1 tējkarote cukura.

OGU UN AUGĻU deserts iekārdinās jebkuru gardēdi. Pagatavošanai varam izvēlēties gan zemenes, avenes un mellenes, gan mango vai persikus. Šoreiz pievienoju arī konservētu ananasu gabaliņus, taču svaigs ananass, kā arī kivi augļi neļaus želejai sastingt, tādēļ tos šādiem gardumiem nav ieteicams izmantot. Želejai savukārt noderēs arī gatavais dažādu zāļu tēju maisījums. Citronam nogriezu dzelteno miziņu un sagriezu to strēmelītes. Pusei citrona izspiedu sulu. Tējkannā liku citrona miziņas, piparmētras un timiānu, pārlēju 300 mililitru vārīta ūdens un ļāvu ievilkties. 20 gramu želatīna aplēju ar aukstu novārītu ūdeni un uzbriedināju. Pēc tam katliņā ielēju nedaudz zāļu tējas, pievienoju citrona sulu, cukuru pēc garšas un visu uzkarsēju, neļaujot uzvārīties. Noņēmu no uguns, pieliku uzbriedināto želatīnu un maisot izkausēju. Tad pielēju atlikušo zāļu tēju un samaisīju.

Caurspīdīgos trauciņos šoreiz kārtoju mellenes, pārgrieztas zemenes, nomizotu persiku un arī kompota ananasu gabaliņus. Ko tur liekam – brīva izvēle, taču augļus un ogas nevajag žēlot, citādi tās uzpeldēs un baudīsim tikai tēju ar želatīnu. Ogas un augļus pārlēju ar pagatavoto zāļu tēju un ievietoju ledusskapī, lai želeja sastingst.

Labu apetīti!

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri