Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, D-DA vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Baudiet pikantos absolventu salātus

Karstajā vasaras svelmē Gunita Lapiņa lasītājiem iesaka nobaudīt pikantos absolventu salātus.

Karstajā vasaras svelmē Gunita Lapiņa lasītājiem iesaka nobaudīt pikantos absolventu salātus.
“To pagatavošanai nepieciešams puskilograms svaigu gurķu, 400 grami svaigu tomātu, viens žāvētas vistas stilbiņš, dilles, sāls, nedaudz cukura un etiķis. Tagad veikalos var nopirkt dažādas salātu mērces, tāpēc garšvielas var aizvietot arī ar tām,” stāsta G. Lapiņa.
“Ņem palielu stikla bļodu, asu nazi un virtuves dēlīti. Gurķus, tomātus un dilles nomazgā. Kamēr svaigie dārzeņi žūst, smalkos gabaliņos sagriež vistas stilbiņu. Pēc tam nelielos gabaliņos sagriež arī tomātus un gurķus. Gatavajiem dārzeņiem un vistai pievieno sagrieztas dilles un garšvielas pēc gaumes. Ja nevēlas lietot sāli, cukuru un etiķi, tad salātus var pārliet ar kādu no salātu mērcēm. Gatavos salātus samaisa ar koka karoti un pasniedz viesiem vai saviem mīļajiem,” saka G. Lapiņa.
“Neiesaku pikantos absolventu salātus pasniegt ar vārītiem kartupeļiem un treknām mērcēm, jo salāti paši ir diezgan stipri. Vislabāk šos salātus ir ēst bez piedevām. Tos var baudīt gan dārzā, baseina malā, gan vēsā istabā pie televizora. Mūsu ģimenē šie salāti ir ļoti iecienīti,” atzīst G.Lapiņa.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri