Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+0° C, vējš 0.45 m/s, D vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Trīs idejas ātri pagatavojamiem Lieldienu našķiem

Tuvojas Lieldienas –
pavasara gaidītākais notikums, kad galdā tiek liktas krāsainas
olas un citi
gardi, apaļi ēdieni.

Svētku neiztrūkstoša sastāvdaļa ir našķi, kas priecēs gan
sirdis, gan vēderus, tāpēc AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā
ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā ātras un viegli
pagatavojamas receptes, kurās iesaistīt arī bērnus. Šie gardumi
būs laba alternatīva ierastajām šokolādes olām.


Lieldienu
auzu pārslu cepumi

Sastāvdaļas
(12
cepumiem):

  • „Dobeles
    dzirnavnieka” Pilngraudu auzu pārslu cepumu maisījums

  • 140
    g sviesta

  • 40
    ml ūdens

  • Krāsainas
    konfektes dekorēšanai

Gatavošana:

  1. Sviestu izkausē lielā
    bļodā mikroviļņu krāsnī vai karsta ūdens peldē. Bļodā
    pievieno cepumu maisījuma saturu, 40 ml ūdens – visu kārtīgi
    sajauc. Mīklu atpūtina 15 minūtes.

  2. No mīklas veido 12
    cepumus. Tos piespiež un saplacina uz paplātes, kurai uzklāts
    cepamais papīrs. Uz katra cepuma liek dažas konfektes, tās viegli
    iespiežot iekšā cepumu masā.

  3. Cepumus liek 180°C
    sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10-12 minūtes, līdz maliņas
    paliek brūnas. Gatavos cepumus atdzesē.

B
iskvīta
oliņas ar siera kūkas pildījumu

Sastāvdaļas
(12
pīrādziņiem)
:

biskvītam:

  • „Dobeles
    dzirnavnieka” Ātrās kūkas maisījums

  • 2
    olas

  • 2
    ēdamkarotes ūdens

  • 100
    g eļļas

  • 3
    ēdamkarotes cukura pērlīšu dekorēšanai

pildījumam:

  • 400
    g krēmsiera

  • 120
    ml saldā krējuma

  • 120
    g pūdercukura

Gatavošana:

  1. Lielā bļodā ieber
    sauso maisījumu. Pievieno olas, ūdeni un eļļu. Mīklu sajauc
    līdz viendabīgai konsistencei un tajā iemaisa cukura pērlītes.

  2. Uz paplātes klāj
    cepamo papīru. Ar karoti sagatavoto masu kārto uz paplātes,
    cenšoties saglabāt apaļu formu un kopā izveidojot 24 mīklas
    pusītes.

  3. Paplāti liek 170°C
    sakarsētā krāsnī un cep 10-14 minūtes līdz virspuse kļuvusi
    zeltaini brūna. Pilnībā atdzesē.

  4. Gatavo pildījumu.
    Bļodā liek krēmsieru, saldo krējumu un pūdercukuru. Visas
    sastāvdaļas puto ar mikseri, līdz iegūts biezas konsistences
    krēms. Nepārputo!

  5. Uz biskvīta pusītes
    uzziež krēmu, atstājot nepārklātu ārējo malu – visērtāk to
    darīt, izmantojot konditorejas maisiņu. Biskvītu liek kopā ar
    vēl vienu pusīti un saspiež līdz krēms izlīdzinās līdz
    biskvīta maliņai.

  6. Uzglabā ledusskapī.

Šokolādes
cepumi

Sastāvdaļas
(12
cepumiem):

  • “Dobeles
    dzirnavnieka” Šokolādes kēksa maisījums

  • ½
    tējkarote sodas

  • 40
    ml ūdens

  • 1
    ola

  • 130
    g eļļas

  • Krāsainas
    konfektes dekorēšanai

Gatavošana:

  1. Lielā bļodā liek
    visas cepumu sastāvdaļas, izņemot konfektes, un, izmantojot lielu
    karoti, sajauc biezas konsistences mīklu.

  2. No mīklas veido 12
    bumbiņas. Tās piespiež un saplacina uz paplātes, kurai uzklāts
    cepamais papīrs. Būtiski starp cepumiem atstāt lielas atstarpes,
    jo cepoties tie izpletīsies!

  3. Katrā cepumā iespiež
    dažas konfektes un liek cepties 180°C sakarsētā krāsnī
    aptuveni 12 minūtes līdz maliņas sāk kļūt tumši brūnas.
    Cepumi pēc cepšanas būs mīksti, bet atdziestot sacietēs.

Lai
gardi našķi!

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri