Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, D-DA vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Ikdienas maltītes dažādošanai

Arodapmācības un rehabilitācijas centra “Alsviķi” arodskolotāja Astrīda Melece, kas māca meitenēm kulināriju, iesaka lasītājiem izmēģināt pagatavot liellopu gaļu.

Arodapmācības un rehabilitācijas centra “Alsviķi” arodskolotāja Astrīda Melece, kas māca meitenēm kulināriju, iesaka lasītājiem izmēģināt pagatavot liellopu gaļu .
“Nepieciešamie produkti: liellopu gaļa, sinepes, burkāni, eļļa, majonēze, sāls, cukurs, smalkie pipari, milti. Gaļu izklapē, pārziež ar sinepēm, ieliek celofānā un marinē divas līdz četras stundas. Burkānus sarīvē, sviestā apcep, pielej nedaudz karsta ūdens, pieliek sāli un sautē gandrīz mīkstus, tad tos liek cepešpannā. Izmarinētās gaļas šķēles izņem no celofāna un apkaisa ar maisījumu, ko veido no sāls, cukura, pipariem. Apviļā miltos un apcep no abām pusēm brūnas,” stāsta Astrīda.
Tad, kad apceptas, gaļas šķēles izklāj pār burkāniem. Un pārlej ar majonēzi, uzliek pannai vāku un cepeškrāsnī sautē 15 līdz
20 minūtes. “Pasniegt var ar kartupeļiem un citiem dārzeņiem,” saka Astrīda.
“Var izmantot gan liellopu, gan cūkgaļu, labāk liesu. Ikdienā mēs gaļu vienkārši klapējam un apcepam. Šis ēdiens ir nedaudz citādāks, jau viss darba process ir interesants, no burkānu cepšanas vien smaržo visa māja. Ēdiens nav grūti pagatavojams. Var jau vakarā gaļu ielikt celofānā ledusskapī, lai marinējas līdz otram rītam. Ja gatavo pusdienām, var no rīta gaļu iemarinēt un pusdienā atliek tikai sacept. Ceru, ka kāda saimniece varēs papildināt savu recepšu krājumu,” domā Astrīda.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri